973 39 10 89 | fundacioviladot@gmail.com

26 AGO
thumb

 

Exposició FINA MIRALLES-SERRALLONGA

El proper dia 4 d’octubre a les 13h. s’ inaugura a la Fundació Viladot d’ Agramunt la instal·lació de l’ artista Fina Miralles SERRALLONGA.

Membre destacada de la generació d’ artistes conceptuals catalans dels anys setanta, Fina Miralles ( Sabadell, 1950) tenia uns vincles molt estrets amb Agramunt donat que la seva família materna conservava de generacions ençà la finca de SERRALLONGA.
Com artista conceptual va participar de l’ activisme dels anys setanta amb una referència sempre constant a la relació amb la natura. L’ any 1973, per exemple, es va enterrar mig cos en una acció titulada Dona-Arbre i l’ any 1975 es va recobrir tota ella de palla en una altra acció: Recobriment del cos amb palla, talment com una metamorfosis d’ Ovidi. El punt més àlgid de la seva trajectòria va ser la seva participació al Pavelló espanyol de la Biennal de Venècia de 1978.

Va ser a través de les seves vivències en aquesta masia que Fina Miralles va establir un vincle mot estret entre Natura i Art.
La instal·lació presenta les obres fetes pensades en SERRALLONGA....”Paisatge de Serrallonga” de 1973. “Paisatge farigola” de 1979. Aquarel·les de la sèrie “Paisatge d’ Agramunt” i dibuixos de l’ any 1988.

L’ acte comptarà amb la presència de l’Alcalde d’ Agramunt, la Presidenta de la Fundació i l’ artista.