confinART. ART en temps de crisi

“Mai no havia estat tan sol. Fins i tot el meu cos semblava que m’havia abandonat: gairebé no el sentia, vull dir que no m’arribava cap neguit seu.
El neguit o desfici, en tot cas, procedia d’un altre indret. Va ser aleshores que vaig descobrir que les persones anaven per la vida amb alguna cosa més que el cos; una cosa que potser residia al cap, o al pit, o al ventre..., però que era segur que constituïa el motor dels afanys”
Guillem Viladot, La Malaltia, Temps d’estrena, 1959.
 

Amb la situació excepcional que estem vivint aquests dies, hem tingut la voluntat d’engegar un petit projecte virtual. El confinament que estem vivint, causat per la pandèmia del Coronavirus, ens ha portat a quedar-nos a casa i a veure alterades totes les nostres activitats més quotidianes, les laborals i les relacions amb la gent que estimem.

Des de la Fundació Guillem Viladot “Lo Pardal” d’Agramunt, volem convidar-vos a reflexionar sobre aquesta situació d’anormalitat absoluta mitjançant els llenguatges artístics, a partir del projecte “confinaART. ART en temps de crisi”.

Durant les dues primeres setmanes del confinament, vam posar-nos en contacte amb artistes que han estat, estan o estaran –en un futur proper—, vinculats amb la Fundació. La premissa era molt clara: fer-nos arribar alguna obra (antiga o produïda expressament per l’ocasió) que encaixés amb alguns dels temes tan recurrents aquests dies: la solitud, la malaltia, la mort, el mateix confinament o tota mena de pensaments que es deriven d’aquesta situació han sigut els eixos vertebradors  de les obres que hem estat recollint aquests dies i que podreu veure en aquest lloc web.

En aquesta exposició, que resta oberta a incorporar més obres i més creadors, hi han participat, de moment, els següents artistes: Vicenç Altaió, Nora Ancarola, Laura Baringo, Isabel Barios, Marta Bisbal Torres, Quim Bonastra, J. M. Calleja, Enric Casasses, Albert Coma Estadella, Eduard Escoffet, Josep Guinovart, Carles Hac Mor, Teresa Ibars, Carme Malaret, Joan M. Minguet, Fina Miralles, Riaq Miuq, Jan Nebot, Nil Nebot, Olga Olivera-Tabeni, Steven Quiñonez, Carme Riera, Jordi Rocosa, Juana Dolores Romero Casanova, Anselm Ros, Joana Sánchez Trullols, Carles M. Sanuy, Lluis Trepat, Guillem Viladot, Ester Xargay i David Ymbernon.

Moltíssimes gràcies a totes i tots els artistes per la vostra implicació en el projecte. 

També volem agrair l'ajuda i la disponibilitat, malgrat la situació, a Maria Guinovart, Mary Coma, Clara Trepat, Bernat Solé,  Amanda Cardona , Albert Malet, Laia Rubià Marimon i a totes les institucions que recolzen la Fundació Guillem Viladot "Lo Pardal". 

Quedeu-vos a casa i gaudiu de l'exposició!