POESIA CONCRETA Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot. Petite Galerie, Lleida 1971

Lo Pardal / Agramunt

del 13 d'abril de 2019
al 6 de juliol de 2019

L’any 1971 Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet i Guillem Viladot van ser els protagonistes de la considerada primera exposició de poesia experimental de l’Estat espanyol.  La Petite Galerie de Lleida, un oasis de contemporaneïtat a les acaballes de la dictadura,  va ser la sala encarregada d’acollir les obres que van presentar els tres artistes.

Enguany, aprofitant diverses commemoracions (50è aniversari de la inauguració de la Petite Galerie, centenari del naixement de Joan Brossa i 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot), la Fundació Joan Brossa de Barcelona, el Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i la Fundació Guillem Viladot “Lo Pardal” d’Agramunt hem engegat un projecte de recuperació expositiva  i  de recerca artística i històrica al voltant de la mostra que es va poder veure a Lleida l’any 1971.

El dissabte 13 d’abril del 2019 a les 12h, “Lo Pardal” serà la primera institució en acollir l’exposició Poesia Concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot. Petite Galerie, Lleida 1971 que, un cop s’hagi pogut veure a la capital de la Ribera del Sió viatjarà a Lleida i, posteriorment, a Barcelona.