Un altre fi. La resta. Art i antifranquisme

El Born Centre de Cultura i memòria / Barcelona.

del 18 de novembre de 2022
al 16 d'abril de 2023

Un altre fi. LA RESTA. Art i antifranquisme

L’exposició ‘Un altre fi. LA RESTA. Art i antifranquisme’ reuneix a El Born CCM les obres de dinou creadors contemporanis de diverses generacions que converteixen en matèria artística la memòria dels silenciats pel règim.

Visites comentades, converses i exploracions artístiques amb la participació dels creadors i creadores, així com de les curadores de la mostra, ens portaran més enllà dels límits expositius.
Guillem Viladot. De la tradició al combat /Amb Pau Minguet i Teresa Ibars / Dimarts, 29 de novembre de 2022, 19 h

 

Coincidint amb l’Any Viladot, engeguem el cicle d’activitats entorn de l’exposició ‘Un altre fi. La resta. Art i antifranquisme‘, i ens aturem en la figura de Guillem Viladot.

Parlarem sobre la seva trajectòria i la importància de les seves aportacions a la literatura i l’art de postguerra amb:

Pau Minguet, director de Lo Pardal. Fundació Guillem Viladot
Teresa Ibars, escriptora, autora d’ El silenci de l’angle. Guillem Viladot o el desfici pel jo

Presenta i dinamitza, Marta Marín-Dòmine

Guillem Viladot era fill d’una família tradicional emmarcada en un context rural. La seva trajectòria mostra una evolució de plantejaments polítics, religiosos i, fins i tot, lingüístics que el situen dins l’entorn dels autors crítics i provocatius amb el règim.
Després d’una topada amb la censura l’any 1956, la seva creació literària i experimental pren un rumb compromès i indeturable.

A l’exposició mostrem, en una publicació realitzada amb motiu de l’Any Viladot, vuit de les catorze peces que configuren el llibre Cantates, fugues i colls de la baralla (1972), creació que en el seu moment no va arribar a veure la llum.