Teresa Ibars

HISTÒRIA VÍRICA DE LA PRINCESA COVÍDULA XIXa I EL SEU
“NO SÉ QUÈ”

La princesa Covídula, filla de Catarrocle III-è i de Gripàlia d’Urgell tenia un “no sé què” que la feia estar trista i melancòlica. Al seu voltant la primavera s’afuava com ho feia cada any en aquelles dates. Les flors ho inundaven tot, les angrinetes començaven, amb la seua cridòria, a donar senyals de vida i el verd estrellat de taques roges tapava la terra que, fins feia unes setmanes, semblava un mar de filferros congelats.

Ella però, tenia un “no sé què” que la feia romandre reclosa i sempre en penombra. Aquell “no sé què” tenia amoïnats als seus pares, a la cort, als servents i a tot el regne en general perquè ningú sabia que passaria en cas de morir els vells monarques. Els astròlegs i els alquimistes van examinar la jove princesa i quan estaven a punt d’emetre la seua diagnosi van irrompre, com cavalls desbocats, els militars de l’exèrcit del rei que van anunciar que ells es farien càrrec de tot i que ningú havia de patir per res perquè ells, vingués el que vingués d’aquell “no sé què” de la princesa, ho controlarien. Es temia que si la princesa no remuntava els seus silencis i no sortia d’aquell estat de sospirs continuats i profunds, el món canviaria i aquells aframots de l’exèrcit que ho vigilaven tot, modificarien les regles del joc.

A les festes del Palau, el rei Catarrocle i la reina Gripàlia, ja no seien al costat de la seua filla. Consideraven que no havien de mostrar-la amb aquell “no sé què” que patia i, en el seu lloc, van començar a posar-hi un retrat, certament magnífic, que li havia fet el retratista Sanxes el Pol·lit, que sempre treia la millor cara de tothom per falsa que aquesta fos. Quan es feien les cròniques d’aquestes festes, en lloc de parlar-se del “no sé què” que havia impedit a la princesa assistir-hi, s’explicava sopars de duro que solament feien que incrementar la incertesa dels vassalls.

Amb tants escarafalls per no afrontar aquell “no sé què” que sembla que astròlegs i alquimistes tenien clar de què es tractava, els homes d’armes, que ja havien fet confinar a la població, van acabar per fer-se tan forts que el rei Catarrocle, la reina Gripàlia, la jove princesa Covídula i el seu “no sé què” van quedar anul·lats per la por i això va comportar l’inici d’una nova era en la qual el regne de l’ombra va dominar la primavera que havia acabat d’esclatar.

Març del 2020