Guillem Viladot. Retrats a Riella 1989-1992. Fotografies de Toni Prim

lo Pardal / Agramunt

del 7 de maig del 2022
al 11 de juny del 2022

Guillem. Retrats a Riella 1989-1992, una selecció de retrats del poeta visual i escriptor de la capital del Sió, obra del fotògraf lleidatà Toni Prim. L'exposició es pot visitar fins a l'11 de juny i forma part de les activitats commemoratives al llarg d'aquest 2022 del centenari del naixement de Viladot. La mostra reuneix 16 retrats imatges que Prim va captar el 1989 a Agramunt i, tres anys després, al seu estudi fotogràfic a Lleida. 

L'autor de les imatges va explicar que Viladot, que va morir el 1999, "era un personatge extraordinari del que vaig aprendre molt" i va revelar que "la característica comuna de les fotografies -moltes de les quals inèdites, és que ell 'dirigia' molt, malgrat donar-me la llibertat de fotografiar-lo com jo volgués, i això va crear un diàleg especial entre nosaltres". 

La primera sessió va tenir lloc a Agramunt on Viladot va explicar el mite de Riella i van passejar pels camins, el cementiri, entre la boira... el que l'artista denominava els gegants del Quixot (les sitges del pinso), mentre que el 1992, Prim va convidar Viladot al seu estudi de Lleida per a portar a terme unes fotos per a una col·laboració del Grup Segre.